HD-CUSTOMS OPOLE uratowało mnie przed wydatkiem 9 tys na marne!

Jak posypie Wam się podpora wału to dobrze rozeznajcie się w warsztatach samochodowych bo w mojej historii jestem stratny conajmniej tysiąc złotych.

3 miesiące temu zrobiłem wydech ( wyciąłem środkowe tłumiki), zajarany nowym dźwiękiem jeździłem bez muzy i wtedy usłyszałem pykanie, które przyspieszało jak ja przyspieszałem i zwalniało jak ja zwalniałem, zbiegło się to w czasie jeszcze jedną “modyfikacją” a konkretnie wymieniałem prawe nadkole bo miałem z przed lifta… Idąc tą drogą myślałem że coś się poluzowało lub wygięła się blacha przy kole. Pojechałem do najbliższego mechanika, żeby tylko wjechać na kanał, okazało się, że z kołem wszystko ok ale za to posypała mi się podpora wału. No to nie śiwadom tego że po wymianie podpory wału należy wał wyważyć (najlepiej oddać to w ręce ludzi którzy się na wałach :smiley: znają) pozwoliłem im podporę zamówić i wymienić.

Trochę się namęczyli ale sukces, po dwóch miesiącach takie same objawy, wracam do nich słyszę, nie to nie wał “zobacz sztywny, nie lata… jak dla mnie to prawa półoś tylna prawa …”

tego rzygnięcia nie zauważył…

Pojechałem do HD-CUSTOMS a tam pełna profeska i to właśnie ich chcę Wam polecić :smiley: !!

Okazało się że to wał…

(zdjęcie zapożyczone, ale miałem identyczną nową, złotą podporę wału i wał rozsypany w identyczny sposób)

HD-CUSTOMS odrazu zamówił mi u rzemieślnika ULTRA WAŁ i po tygodniu jeździ w aucie.

2 polubienia

Ile taka przyjemnośc ?

Na FB rozgorzała ciężka dyskusja, że tyle za kawałek rury dać to trzeba upaść na głowę.

Ja sprawdzałem ceny u PTAKA i ASO i nawet w USA i wszędzie wał ORI kosztował w granicach 10-12tys.

Ja za swój pancerny, rozbieralny i naprawialny wraz z montażem zapłaciłem 8250 PLN (na fakturkę).
(mają w ofercie jeszcze opcję full carbon ale to nie dla mnie :slight_smile: i nie na moje finanse)

Szok te ceny za te wały. masakra. Wiadomo jest popyt . jest podaz. Do 5.7 to samo ?

przy jakim przebiegu sie rozleciał ten wał ?

Ja mam 5.7 - temat na FB był o 3.6 chyba :slight_smile:

Wał się rozleciał przez nieumiejętną wymianę podpory wału i brak wyważenia wału po wymianie tej podpory, a moja podpora sparciała (gumowa membrana) przy jakiś 62tyś.

Czyli da siw wymienic podpore . ale trzeba to dobrze zrobic. bo ten koszt 10 k za wał to przesada.

Oczywiście, że się da ale niech to zrobią ludzie od wałów z wyważeniem (przykład z mojej okolicy) ale wcześniej o tym nie wiedziałem :slight_smile: .
Morał mojej sytuacji jest taki, że zepsuli (firma której nazwy nie podam bo nie jestem mściwy) mi wał a jeszcze na pewności twierdzili, że półoś do wymiany (także chciałem wymienić dwie od razu) czyli koszt około 9tys za obie nie licząc usługi montażu.

Ale z czystym sumieniem polecam HD-CUSTOMS Opole :100: